lily

Csapatprogramok

Római birodalom felfedezése - Cserkésztábor 2019

Vinye, 2019.

Ave Patricius! 

 

Mi, Imperator Caesar Caius Flavius Valerius Aurelius Constantinus meghívjuk a Római Birodalom minden polgárát a birodalom sikeres újraegyesítésének örömére megrendezendő Ünnepi Játékokra. Elrendeljük, hogy a Birodalom minden polgára emlékezzék meg a dicső múlt eseményeiről a szenátus vezetésével Iulius Caesar havának ötödik napjától tizennegyedik napjáig.

…. így kezdődött.

És mi a cserkészekkel, és szenátoraink vezetésével elmentünk Rómába ahol 10 nap alatt megemlékeztünk a birodalom dicső történetéről, hivatalnokok lettünk érdem és szolgálat szerint a királyok, consulok és császárok uralma alatt.

Szent Pál szavaira a kereszténységet is megismertük, sőt missziós úton is voltunk ahol az igét terjesztettük birodalomszerte. (Hát persze, hogy a szentendrei Regnum egy csapata jött szembe elsőnek 😊)

Mindeközben a kiscserkészek viszont Galliába mentek, ahol Asterix és Obelix vezetésével, de Panoramix csodafőzetével olyan erőre tettek szert, hogy még a hős római centurió sem tudta olyan próbák elé

állítani őket, melyet ne álltak volna ki.

Aztán amikor egy kicsinyke időre közben cserkészekké, kiscserkészekké váltunk akkor befogadtuk az újakat, akik itt tettek igéretet a kiscserkész törvények megtartására és lettek teljes jogú tagjai csapatunknak.

Mikor hazatértünk Pannóniába már 120-an hordtuk a nyakkendőt....

Fotógaléria

Megosztás

Cserkésztudás

Minden tudás

Nem találod a helyed? Nálunk meglelheted!

A cserkész életmód fontos része a hitélet, örökségünk ismerete, a természet szeretete, ismerete, az életre nevelés, a közösséghez való tartozás megélése.

Csatlakozz!